Društvo

Šansa za liderstvo: Regionalna akademija čeka nove polaznike

Piše: Danilo Popović

Foto: unsplash.com/Jason Goodman

Novosadska škola novinarstva u saradnji sa sedam medijskih organizacija sa Zapadnog Balkana i Turske otvara prijave za Regionalnu akademiju za buduće lidere u sferama medijske pismenosti i medijskog aktivizma. 

Akademija ima za cilj da osnaži mlade aktiviste, lidere organizacija civilnog društva, novinare, političare, influensere i prosvetne radnike da se angažuju u zaštiti slobode medija i borbi protiv društvene polarizacije.

MOŽDA ĆE VAM SE DOPASTI:

Globalno povezivanje: BEST-ov AI kurs koji spaja kulture i nauka

Ovaj internacionalni projekat namenjen je za 21 mladu osobu iz Srbije, Turske i zemalja okruženja, starosti od 21 do 35 godina i obuhvata obuku sačinjenu iz nekoliko faza. 

Kandidati moraju tečno da govore engleski jezik i da budu spremni da se angažuju tokom celog trajanja programa.

Polaznici akademije imaće priliku da u sklopu obuke posete Istanbul gde će imati trodnevnu obuku u periodu od 28. do 31. oktobra ove godine. 

U planu je takođe da se realizuju i tri radionice u onlajn formatu u periodu od novembra 2024. do januara 2025. godine, kao i da učesnici akademije posete jednu državu Evropske unije naredne godine. 

Pored toga, polaznici će uz novčanu pomoć u iznosu od 600 evra, moći da rade na sopstvenim projektima koji bi mogli da donesu brojne inovacije u medijskom svetu.

Učešće na akademiji je besplatno, a troškove pokrivaju projektni partneri uz podršku Evropske unije.

Glavni motiv celokupnog projekta je osnaživanje i edukacija mladih i perspektivnih ljudi koji bi u budućnosti doneli pomake na polju slobode govora.  

Prijave su otvorene do 25. avgusta, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka.

Pročitajte i...