Društvo

Festival Inkluzijada u Zvezdarskoj šumi ovog oktobra

Piše: Ganja Nikolić

Foto: Printscreen Jutjub RTS Tri boje zvuka – Zvanničan kanal/Printscreen Strahinja Ergarac

Festival Inkluzijada koji organizuje Akademska inkluzivna asocijacija održaće se 20. oktobra u Zvezdarskoj šumi sa početkom u 15 časova. Festival je fokusiran na promociju inkluzije u društvu i obuhvata bogat muzički i zabavni program koji će trajati do kasni večernjih sati.

Festival promoviše značaj inkluzije i jednakosti u šansama. Inkluzijada ima i ekološki karakter, pa će čitav šumski prostor na kom će se ona održati očistiti organizatori i prijatelji.

U centralnom delu muzičkog programa nastupiće muzički sastav Kanda, Kondža i Nebojša (KKN), a čitavog dana će nastupati i brojni drugi bendovi. Među bendovima koji će nastupati su i ProRock bend, tribjut bend Milan Mladenović – Mimikrija, Zero Two, Makonnen, Štrokeri, Fili ovo ono, Hor srbistike i Osnovna muzička škola Vladimir Đorđević.

Pored muzičkog programa, biće organizovan i nastup plesne grupe Aurora, muzički pab kviz, beer pong i besplatna razmena knjiga. Ekipe za beer pong formiraće se na licu mesta, dok posetioci koji žele da učestvuju u pab kvizu mogu da pošalju svoje prijave zvaničnim Fejsbuk, Instagram i TikTok nalozima Akademske inkluzivne asocijacije.

„Oni koji budu želeli da učestvuju u razmeni knjiga mogu poneti na festival knjige koje žele da nekome poklone i da izaberu za sebe knjige koje su drugi poklonili. Takođe, biće moguće da se ostavi poruka budućem čitaocu, gde će darodavci moći da izraze svoju kreativnost i ljubav prema čitanju. Svaki učesnik u razmeni knjiga moći će da uzme najviše onoliko knjiga koliko je poklonio (ukoliko poklonite 3 knjige – imate pravo najviše 3 druge knjige da uzmete)”, navode organizatori.

Svi koji žele da se zabave dobrodošli su na događaj. Organizatori navode da zainteresovani posetioci mogu povesti svoje prijatelje, porodicu, partnere, komšije, decu i ljubimce. Pokrovitelj festivala je Gradska opština Zvezdara, sponzor Zlatiborac, a prijatelj Šumski bar.

Pročitajte i...